FACADE

– en installationssolo for dans og computere

Facade er et unikt portræt af en kvinde fortalt via en hybrid af virtuelle, interaktive medier og koreografi. Soloen sammensmelter den traditionelle scenefortælling, scenografiske digitale installationer og den bærbare computers intime adgang til det offentlige liv og tegner derigennem et facetteret portræt af en kvinde, hendes verden og hendes eksistens i omverdenen.

Før forestillingen er der mulighed for at møde kvinden gennem sociale netværk som Facebook og en offentlig tilgængelig hjemmeside. Til selve forestillingen kan publikum  medbringe en bærbar computer, der vil give adgang til andre aspekter af kvinden gennem hendes optræden og færden på nettet. Facade er udviklet til at give individuelle oplevelser, hvor den enkelte kan vælge Internettet til og fra. Internettet er i denne forstand udelukkende en yderligere mulighed for at diversificere indtrykkene fra scenen og afspejle virkelighedens højhastighedsskift mellem offentlige og private facader.

På scenen, hvor publikum før og efter forestillingen har mulighed for selv at afprøve og lege i scenografien/installationen, følger vi kvinden i det tidsrum, det tager hende at skifte fra arbejdstøj til festskrud. Kameraer, projektioner og scenografiske installationer interagerer med kvinden: hun optræder alene, multipliceres til et helt dansekompagni og indgår i dialog med forskellige nuancer af sin personlighed.

Facade er et eksperiment, der udspiller sig i rummet mellem virkelig og virtuel, privat og offentlig ved at lege med rammerne om tid og rum. Installationerne ophæver de almindelige fysiske begrænsninger på scenen ved at give mulighed for at se rundt om hjørner og ind i skjulte rum. De interaktive medier skaber interaktion mellem publikum og scenens virkelige og virtuelle rum.

FACADE

Koncept: Helle Bach og Signe Klejs

Koreografi og dans: Helle Bach

Installation og interaktivt design: Signe Klejs

Lys design : Morten Ladefoged

Minimum scenemål: 8 meter dyb x 10 meter bred

Varighed: 60 min

Opførelser: Entre Scenen, Århus 27 til 31 maj 2008

Facade er en coproduktion mellem dadadans og Entré Scenen og er produceret med støtte af

Dansk Skuespillerforbund/Kollektive blankbåndsmidler og Århus Kommune

 

  • en
  • da