DANS OG COMPUTERE er et tværdisciplinært udviklingslaboratorium startet af koreograf Helle Bach og interaktionsdesigner Signe Klejs. Omdrejningspunktet er at lade IT-teknologier møde danseren, så de på forskellig vis spiller op til – og sammen med – de dansende kroppe i performance-situationen.

DANS OG COMPUTERE anvendte Helle Bach’s tilknytning til Entre Scenen som huskoreograf til:

– forskning i de koreografiske relationer der opstår i samspillet med digitale, interaktive medier

– undersøgelse af, hvordan ovenstående udspiller sig i både det sceniske og det virtuelle

rum.

Målet var at formulere nogle retningslinjer for den koreografiske integration af virkelig og virtuel tilstedeværelse på scenen.

Resultater af dette arbejde blev bl.a. udmøntet i :

”at være” i WEB 2.0

Seks interaktive indslag bestående af små koreografiske fraser, der live-filmes og manipuleres inden de projiceres op på storskærm.

Seks indslag der beskriver nogle af de overvejelser, blokeringer og bekymringer, man kan have, når man skal omsætte sit hele “jeg” til en virtuel profil. Indslag som også beskriver det øjeblik, hvor person, krop og virtuel identitet går op i en højere helhed, når man mærker suset fra det verdensomspændende netværk, man med sit bidrag bliver en del af.

#1

 

Web.2.0_IT-FORUM_2007 #1 from dadadans on Vimeo.

 

#2

Web.2.0_IT-FORUM_2007 #2 from dadadans on Vimeo.

 

 

Samarbejdet mellem Signe og Helle er fortsat med forestillingerne FACADE (2008), Inside ut – Outside in (2009) og Snip Snap Snude (2010).

  • en
  • da