PEEPS
– Peepshows om ensomhed og ensomme mennesker

 

“Definition på ensomhed: ”Ensomhed er en følelse af at være ufrivilligt alene og at savne nærhed med andre. Det er den ubehagelige følelse, der opstår, når man oplever sine sociale relationer som mangelfulde. Ensomhed er derfor en subjektiv oplevelse; hvis personer mener, at de er ensomme, så er de ensomme.”

 

PEEPS er et opråb om den ensomhed, der rammer, når du mindst venter det.

PEEPS inviterer publikum ind i en levende installation bestående af peep shows med 5 dansere og skuespillere og endnu flere vinkler på det at være ufrivilligt alene. På tæt hold og helt uforpligtende lurer tilskueren ind i intime rum, fyldt med pinlige og tabubelagte følelser som tomhed, savn og desperation. Rum beboet af individer modigt i gang med ensomme kampe mod isolationen; ham der hænger fast i sit eget sind/elastikker, hende der går i ét med tapetet, imens hun taler med telefonsvarere og robotter.

PEEPS er både en forestilling og en installation. Publikum går individuelt rundt i PEEPS univers og scenografi – helt frit og tilfældigt og dog guidet af lys, lyd og kropslig aktivitet, der inviterer til at søge hen mod den næste scene der går i gang.

 

PEEPS giver tilskueren en stærk emotionel oplevelse som de bevæger sig rundt mellem ensomhedens forskellige ansigter.

 

 

 

Ensomhed er oftest usynlig – vi kan ikke se på mennesker, vi passerer på gaden, at de er ensomme. PEEPS går bagom facaden og deler den intime oplevelse af ensomheden.

 

 

 

 

Forestillingen tager den ensomhed, der kan rammer os alle, når vi mindst venter det, alvorligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PEEPS er en del af dadadans’ fortløbende arbejde med temaet ensomhed samlet under navnet CIRKUS Ensomhed 2016/20.

PEEPS er en co-produktion mellem dadadans, Dansehallerne og Bora Bora.
Støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Beckett-Fonden.

 

DADADANS-PEEPS_trailer_LONG from dadadans on Vimeo.

  • en
  • da